Csepeli Ügyek

Csepeli Ügyek

Ezeket kell tudnod, ha koronavírus-oltásra indulsz

2021. március 06. - Attila Kis

life

Csepelen is javában folyik a tömeges oltás, így nem árt tudni, hogyan érdemes elmenni az oltópontra. Az ellenzéki politikusok álhírei ellenére 400 ezer embert oltanak most, ezért is hasznos segíteni az ott dolgozókat.

1. Érdemes otthon kinyomtatni és kitölteni az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozatot. A dokumentumot a koronavirus.gov.hu oldalán, a letölthető tájékoztatók között találja meg. A helyszínre vigyen magával tollat!

2. Indulás előtt érdemes átgondolni, van-e bármilyen krónikus betegsége, vagy a közelmúltban átesett-e bármilyen súlyos betegségen, esetleg akut megbetegedésen.

3. Érdemes összeírni, milyen gyógyszereket szed, illetve ha a közelmúltban (elmúlt 3 hónap) immunrendszert gyengítő kezelésben részesült, vigye magával az ezzel kapcsolatos dokumentumokat.

4. Az értesítettek ne válaszoljanak az sms-re, mert ez csak egy behívó.

5. Indulás előtt ellenőrízze, hogy nála legyenek a személyazonosító iratai és a TAJ-kártyája.

6. A védőoltás előtt igyon és egyen, ha esetleg vérvételkor, vagy injekció beadása kapcsán hajlamos a rosszullétre, akkor vigyen magával vizet és szőlőcukrot.

7. Olyan ruhát vegyen, amiben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr616451900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása