Csepeli Ügyek

Csepeli Ügyek

Így zajlik az oltás – dr. Babics Sarolta beszámolója

2021. február 23. - Attila Kis

info

Napról napra nő a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon, de látható, hogy az igazi dömping csak most kezdődik. Hamarosan milliószámra jön az oltóanyag, amit a magyar kormány jóvoltából ingyenesen fognak megkapni a magyar állampolgárok.

Ezért is érdekes dr. Babics Saroltának, a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház vezetőjének személyes tapasztalata, amit a legnagyobb közösségi oldalon osztott meg velünk:

“Múlt vasárnap a László kórházba 10.30-ra mentem oltatni magam az orosz vakcinával. 5 percet álltam kint a hármas pavilon ajtaja előtt, de csak azért, mert többen jöttek jóval korábban, mint ahogy a behívójuk szólt. Udvarias fiatal katonák regisztráltak kint, kétszer lázat mértek, a pavilonba leültettek, fiatal katona hölgyek irányítottak és kísértek.

Közben a számítógépbe rögzítették az oltást jóváhagyó orvos által rögzített adatokat. Aztán kísértek az oltó orvoshoz, majd a várakozó helyre, majd az előírt idő lejártával, orvosi ellenőrzésre, hogy haza mehessek.

A folyamatot percnyi pontossággal rögzítik. Az engedélyező orvostól kérdeztem, hogy volt e valaki eddig rosszul, mire azt a választ kaptam, még nincs nagy tapasztalatuk: péntektől oltanak, de eddig senkinél nem tapasztaltak mellékhatást. Csak gratulálni tudok a szervezésért. 12.30-ra a lakásomban voltam.

Mellesleg, Stockholmban él 86 éves nagybátyám, a 85 éves felesége és a 89 éves nagynéném. Még a mai napig egyik sem kapott védőoltást.”

írta Babics Sarolta a közösségi oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216436952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása